Svíčková omáčka pro českou klasiku s knedlíky 330 g
Minimálně 3
porce
Autenticky česká
To nejpracnější jsme udělali za vás
Naše verze tradiční české svíčkové omáčky. S čerstvou pečenou zeleninou, směsí koření a lahůdkovým droždím, které ji dodává bohatou umami chuť. Více informací
- Moderní verze tradiční svíčkové bez živočišných produktů
- Lahůdkové droždí dodává omáčce bohatou a výraznou chuť
- Už žádné dlouhé vaření, stačí zředit 30% smetanou a máte hotovo
- Skvělá s knedlíky, těstovinami nebo jako základ veganských gulášů
Naše svíčková omáčka je moderní verze tradiční české svíčkové omáčky bez použití živočišných surovin. Obsahuje pečenou zeleninu jako mrkev, cibuli, petržel a celer, směs koření a lahůdkové droždí, které ji dodává bohatou umami chuť.
Omáčka je koncentrovaná, takže ji stačí zředit smetanou nebo rostlinnou alternativou a připravit si tak lahodný a rychlý oběd nebo večeři. Hodí se k houskovým knedlíkům, těstovinám, pečené zelenině nebo jako základ pro veganské guláše. Jedna sklenička vystačí minimálně na 3 porce.
Je vhodná pro vegany a vegetariány, kteří si chtějí vychutnat českou klasiku bez živočišných produktů.
S tímto produktem připravíte rychlé a lahodné jídlo během pár minut. Pro inspiraci jsme pro vás nachystali recept, který zvládnete snadno ve 3 krocích.
Recept 1 – 2 – 3
1. Připravte přílohu, například houskové knedlíky, podle návodu a dejte stranou.
2. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte vepřové maso (restujte 10–15 minut dozlatova) nebo rostlinnou alternativu, jako tofu či tempeh (restujte 5–7 minut dozlatova), aby získala správnou texturu.
3. Vmíchejte svíčkovou omáčku, přilijte smetanu s minimálně 33 % tuku nebo použijte rostlinnou alternativu, například kokosové mléko, a přiveďte k mírnému varu. Vařte 5 minut, dochuťte solí a pepřem a podávejte s přílohou.
Voda, mrkev, cibule, petržel, celer, cukr, olej slunečnicový, sůl jedlá, ocet jablečný 10%, sušené droždí neaktivní, citronová kůra sušená, směs koření (nové koření, pepř, bobkový list, extrakty koření). Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, sóji a hořčice.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte na suchém, temném a chladnějším místě. Po otevření skladujte při teplotě do +7 °C a spotřebujte do 2 dnů.
MINIMÁLNÍ TRVANLIVOST: 2 měsíce
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 298 Kj / 71 Kcal
Tuky 2,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,27 g
Sacharidy 9,3 g
z toho cukry 5,3 g
Bílkoviny 1,3 g
Sůl 1,5 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | České omáčky |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.