Veganské Kimchi Burrito do 15 minut
Mexické burrito je u nás doma velmi oblíbené. Zvláště pro nás rodiče, když potřebujeme do dětí dostat i něco zdravějšího. Do burrita prostě schováte vše. V první řadě jsou to fazole, na které se ve zdravém jídelníčku často zapomíná a naše děti je ne vždy sní. Jsou skvělou náhradou za maso a obsahují málo kalorií a tuku. A pak nesmí chybět fermentovaný salát kimchi, který mimo probiotik obsahuje také spoustu vitamínů a vlákniny.
Co si připravit na 2 burrita?
- 2 ocásky jarní cibulky / nakrájet na 0,5 cm kousky
- Půlka červené cibule / nakrájet na kolečka
- 1 hrnek jasmínové rýže / uvařené
- Půl plechovky červených fazolí
- Sůl a pepř na dochucení
- 100g Kimchi / volíme Kimchi Natur se střední pálivostí
- 2 tortily
- Libovolný dip nebo salsu / my použili Salsa dip
- Salát / my měli v lednici zrovna rukolu
- (naše mexická v limetě nakládaná cibule Cebolla)
Jak na přípravu burrita s kimchi?
Na kapce řepkového nebo slunečnicové oleje osmažte červenou cibuli, přimíchejte červené fazole s uvařenou rýží a dochuťte solí a pepřem. Se solí a pepřem opatrně, samotné Kimchi je chuťově vyladěné tak, aby pozvedlo výslednou chuť burrita. Do pánve přimíchejte Kimchi a důkladně vše na pánvi promíchejte. Kimchi na pánvi více nerestujte, ať žárem zbytečně neztratí zdraví prospěšná probiotika pro váš střevní mikrobiom.
Tortilu namažte preferovaným dipem nebo salsou, přidejte rukolu a připravenou Kimchi směs z pánve. Nakonec zasypete jarní cibulkou a tortilu zarolujte. Tu pak finálně zapečte na grilu nebo pánvi a servírujte. Kimchi burrito krájíme napůl, ať je jídlo na talíři pestřejší a zajímavější pro všechny oči.
Jak zabalit tortilu?
- Ohněte boční strany tortily k sobě tak, aby se kraje tortily téměř dotýkaly.
- Zabalte dolní část tortily. Boční strany držte stále ohnuté a přetáhněte přes ně spodní část placky.
- Takto složenou tortilu už jen dorolujte do finálního burrita.
Užijte si toto skvělé, rychlé a zdravé jídlo a hlavně jeho samotnou přípravu. Za Živinu Kuderovi.