Udon stir fry s kimchi
Na první pohled se zdá, že bude tento recept složitý na přípravu. Nenechte se odradit! Ve skutečnosti vše máte hotovo za pár minut a stojí to za to! Buclaté nudle udon jsou zážitek sami o sobě, kimchi od Živiny je dokonalou tečkou na závěr.
Co je potřeba?
- Kimchi od Živiny
- Udon nudle
- Slanina
- Cibule
- Jarní cibulka
- Olej (nejlepší je pro tento recept rýžový, ale postačí jakýkoliv jiný kuchyňský olej)
Na omáčku:
- Gochugaru (korejské korejské chilli)
- Gochujang (korejská chilli pasta)
- Sójová omáčka
- Med
- Cukr
- Česnek
- Sezamový olej
Na dokončení:
- Vejce
- Pepř
- Sezamové semínko
- Jarní cibulka
- Řasa nori
Jak na to?
Ještě než začnu vařit, krájet, restovat, připravím si omáčku, která dává tomuto jídlu nezaměnitelný šmrnc. Jednoduše vezmu jednu lžíci každé ingredience, česnek rozmělním na drobno, a smíchám je ve sklenici. Vše pořádně proštěrchám, aby se chutě promísily.
Následně si uvařím nudle, na každém balení je návod, tím se můžete řídit. Nezapomeňte nudle udon propláchnout studenou vodou po uvaření a odložíme je stranou. Mezitím jsem si rozehřál pánev s olejem a přidal na pár minut slaninu nakrájenou na kostičky.
Po dvou minutách přidám cibuli a kimchi, které jsme si předem nakrájel na menší kousky, a vše společně provařím asi dvě minuty. Jamile cibule i kimchi měkne, je správný čas přidat moji omáčku, kterou jsem si předtím “uštěrchal”. Pak už jen přidám uvařené udon nudle, jarní cibulku a vše lehce promíchám. Na talíři si vše dozdobte “volským okem”, opepřete, zasypte jarní cibulkou a sezamovým olejem a řasou nori. A já osobně si vždy nechám po ruce i skleničku s Kimchi od Živiny.