Tortilly s červenou čočkou, rajčatovou omáčkou a sýrem
Pokud hledáte nový a chutný způsob, jak obohatit svůj jídelníček, tento recept na tortilly s červenou čočkou, rajčatovou omáčkou a sýrem je tou správnou volbou! Rychlá a jednoduchá příprava, skvělé chutě a zdravé ingredience zaručí, že si pochutnáte a zároveň doplníte potřebné živiny. Perfektní volba na oběd nebo večeři, která potěší každého člena rodiny. Pojďme se společně podívat, jak na to!
Suroviny:
- 1 sklenička Živina rajčatová omáčka italská
- 1 velká červená cibule
- 100 ml přírodního bílého vína la felce felcebianco
- 1-2 mrkve
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička drcených semínek koriandru
- 1 lžička červené kari pasty
- ghí nebo olivový olej
- bylinky dle chuti (bazalka, koriandr, petržel)
- sůl, kajenský pepř
- 100 g tvrdého sýra (parmezán, pecorino)
- 4 větší tortilly
Postup:
- Nakrájenou cibuli osmahněte na rozpáleném tuku.
- Mrkve nakrájejte na tenká kolečka a přihoďte k cibuli.
- Po chvíli restování přilejte víno.
- Po jeho zredukování přidejte rajčatovou omáčku Živina a veškeré koření.
- Než se mrkev podusí, uvařte dle návodu na obalu čočku.
- Smíchejte uvařenou čočku s rajčatovým základem, a ještě chvilinku povařte.
- Každou tortilla placku nahřejte na pánvi, posypte sýrem, pomažte čočkovou směsí, posypte čerstvými bylinkami a překlopte napůl.
- Po zapečení můžete servírovat.
Autorem tohoto receptu je @vintagekitchen.cz (Pavla Janečková Hájková)
Mňam!