Tortilly s červenou čočkou, rajčatovou omáčkou a sýrem

Pokud hledáte nový a chutný způsob, jak obohatit svůj jídelníček, tento recept na tortilly s červenou čočkou, rajčatovou omáčkou a sýrem je tou správnou volbou! Rychlá a jednoduchá příprava, skvělé chutě a zdravé ingredience zaručí, že si pochutnáte a zároveň doplníte potřebné živiny. Perfektní volba na oběd nebo večeři, která potěší každého člena rodiny. Pojďme se společně podívat, jak na to!

Suroviny:

  • 1 sklenička Živina rajčatová omáčka italská
  • 1 velká červená cibule
  • 100 ml přírodního bílého vína la felce felcebianco
  • 1-2 mrkve
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička drcených semínek koriandru
  • 1 lžička červené kari pasty
  • ghí nebo olivový olej
  • bylinky dle chuti (bazalka, koriandr, petržel)
  • sůl, kajenský pepř
  • 100 g tvrdého sýra (parmezán, pecorino)
  • 4 větší tortilly

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli osmahněte na rozpáleném tuku.
  2. Mrkve nakrájejte na tenká kolečka a přihoďte k cibuli.
  3. Po chvíli restování přilejte víno.
  4. Po jeho zredukování přidejte rajčatovou omáčku Živina a veškeré koření.
  5. Než se mrkev podusí, uvařte dle návodu na obalu čočku.
  6. Smíchejte uvařenou čočku s rajčatovým základem, a ještě chvilinku povařte.
  7. Každou tortilla placku nahřejte na pánvi, posypte sýrem, pomažte čočkovou směsí, posypte čerstvými bylinkami a překlopte napůl.
  8. Po zapečení můžete servírovat.

Autorem tohoto receptu je @vintagekitchen.cz (Pavla Janečková Hájková)

 

Mňam!