Teriyaki udon nudle
Udon nudle s lahodnou Teriyaki omáčkou Živina a křupavým tofu – rychlé, snadné a neodolatelně dobré! Připravte si je doma během pár minut. Mňam.
Suroviny (minimálně 4 porce)
- 3 balení udon nudlí (3x200 g)
- 1 Teriyaki omáčka Živina
- 400 g tofu
- 2 červené cibule
- 3 červené papriky
- 8 jarních cibulek (bílou část povaříme, zelenou použijeme na ozdobu)
- sojové boby edamame (volitelné)
- sezamová semínka na ozdobu
1) Příprava
Uvařte udon nudle, sceďte a dejte stranou. Očistěte a nakrájejte zeleninu na větší kusy. Tofu osušte a nakrájejte na kostky. Na rozpálené pánvi opečte tofu dozlatova po dobu 5 minut, přidejte zeleninu a krátce restujte.
2) Omáčka
Přidejte udon nudle a celou Teriyaki omáčku Živina. Promíchejte a nechte přibližně 5 minut provařit na mírném ohni.
3) Servírování
Hotové jídlo na talíři ozdobte zelenou částí jarní cibulky a sezamovými semínky. Podle chuti dolaďte sójovkou od Živiny nebo citronem.
Tip: Podávejte s naším Kimchi pro pestřejší zážitek.
Tipy na variace
- Maso místo tofu: Nahraďte tofu kuřecím nebo krevetami, které restujte stejně jako tofu.
- Rýžová varianta: Místo udon nudlí podávejte s vařenou rýží.
- Extra chuť: Na závěr přidejte lžičku sezamového oleje nebo jídlo posypte nasekanými arašídy.