Teriyaki udon nudle

Udon nudle s lahodnou Teriyaki omáčkou Živina a křupavým tofu – rychlé, snadné a neodolatelně dobré! Připravte si je doma během pár minut. Mňam.

Suroviny (minimálně 4 porce)

  • 3 balení udon nudlí (3x200 g)
  • 1 Teriyaki omáčka Živina
  • 400 g tofu
  • 2 červené cibule
  • 3 červené papriky
  • 8 jarních cibulek (bílou část povaříme, zelenou použijeme na ozdobu)
  • sojové boby edamame (volitelné)
  • sezamová semínka na ozdobu

 

1) Příprava

Uvařte udon nudle, sceďte a dejte stranou. Očistěte a nakrájejte zeleninu na větší kusy. Tofu osušte a nakrájejte na kostky. Na rozpálené pánvi opečte tofu dozlatova po dobu 5 minut, přidejte zeleninu a krátce restujte.

 

2) Omáčka

Přidejte udon nudle a celou Teriyaki omáčku Živina. Promíchejte a nechte přibližně 5 minut provařit na mírném ohni.

 

3) Servírování

Hotové jídlo na talíři ozdobte zelenou částí jarní cibulky a sezamovými semínky. Podle chuti dolaďte sójovkou od Živiny nebo citronem.

 

Tip: Podávejte s naším Kimchi pro pestřejší zážitek.

 

Tipy na variace

  • Maso místo tofu: Nahraďte tofu kuřecím nebo krevetami, které restujte stejně jako tofu.
  • Rýžová varianta: Místo udon nudlí podávejte s vařenou rýží.
  • Extra chuť: Na závěr přidejte lžičku sezamového oleje nebo jídlo posypte nasekanými arašídy.