Teplý salát s brokolicí, avokádem a černou čočkou
Tento recept je ideální volbou pro ty, kteří hledají vyváženou a zdravou večeři plnou chutí a živin - křehká brokolice, krémové avokádo a vláčná černá čočka, doplněná o osvěžující zálivku. Jednoduchý, rychlý a přitom tak lahodný. Nechte se unést kombinací výrazných chutí a vychutnejte si salát, který oslní nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše tělo. Pojďte s námi objevit tuto skvělou chuťovou kombinaci!
Suroviny na salát:
- 1 avokádo
- 1 brokolice
- 100 g černé čočky
- koriandr
Suroviny na zálivku:
- 2 lžíce tahini Živina
- 3 lžíce olivového oleje
- 1-2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce fermentované sójovky Živina
- 1 lžíce umeoctu
- šťava z ½ limetky
Postup:
- Nejprve dejte vařit černou čočku. Její výhoda je, že se nemusí dopředu namáčet a je uvařená do půl hodiny.
- Očistěte brokolici, rozdělte na menší růžičky a dejte ji na 7-8 minut do napařovacího hrnce. Brokolice by neměla být úplně měkká, ale napařená na skus a mít sytě zelenou barvu.
- Dužinu avokáda nakrájejte na malé kousky a přendejte do mísy. Přidejte napařenou brokolici, uvařenou čočku, otrhané lístky koriandru a promíchejte.
- Smícháním ingrediencí na zálivku získáte velmi lahodnou a neobvyklou studenou omáčku.
Autorem receptu je @vintagekitchen.cz (Pavla Janečková Hájková)
Mňam!