Soba nudle s restovanou zeleninou a krémovou arašídovou omáčkou
Hledáte recept, který vám zpříjemní každodenní vaření a dodá porci výživy a svěžesti na talíři? Připravte si soba nudle s restovanou zeleninou a krémovou arašídovou omáčkou, což je rychlá a chutná kombinace, která vás zasytí a zároveň potěší vaše chuťové buňky. Toto jídlo je ideální volbou na oběd nebo večeři, když nemáte mnoho času, ale chcete si pochutnat na něčem zdravém a vydatném. A navíc, omáčky si připravíte více, takže ji můžete využít i v dalších dnech třeba na salátech nebo v jiných pokrmech!
Časový odhad: 20 minut
Počet porcí: 2 porce
Arašídová omáčka
- půl hrnku arašídového másla
- čtvrt hrnku sójové omáčky
- čtvrt hrnku rýžového octa
- menší stroužek česneku
- čtyři lžíce medu
- tři lžíce vody
- sůl, pepř
Všechny ingredience rozmixujte dohladka. Ochutnejte a případně dochuťte medem, solí či pepřem.
Nudle
- 160 g soba nudlí (můžete použít rýžové nebo pšeničné nudle)
Nudle uvařte podle návodu. Propláchněte studenou vodou, aby se vám nelepily k sobě.
Zelenina & tofu
- zelenina, kterou máte v lednici (mrkev, paprika, cuketa, jarní cibulka,...)
- půlka tofu
- dvě lžíce oleje
- dvě lžíce sójové omáčky
Poustup:
- Zeleninu dle vašich preferencí nebo zásob (třeba papriku, cuketu a jarní cibulku) a tofu nakrájejte na menší kostičky.
- Na pánvi rozehřejte olej a vysypte na něj zeleninu i tofu.
- Chvíli opékejte a následně zakápněte sójovou omáčkou.
- Pak přidejte uvařené nudle, zalijte asi polovinou* připravené omáčky, zasypte sezamovými semínky a podávejte s nasekanými arašídy, jarní cibulkou, koriandrem a citronem.
*Omáčky si díky receptu připravíte víc, než je na dvě porce potřeba. Je to ideální řešení pro případ, že v týdnu nestíháte a chcete rychlý oběd. Je skvělá na smažené rýži, na salátu nebo k rýžovým závitkům. V lednici vydrží cca týden.
Autorem receptu je @danunule (Dáňa Hájková)
Mňam!