Sladké rohlíčky plněné lískovým krémem kakao

Tyto sladké rohlíčky plněné lískovým krémem kakao jsou ideální pochoutkou na snídani nebo svačinu. Měkké a nadýchané těsto s bohatou oříškovou náplní si zamiluje celá rodina. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké domácími rohlíčky, které jsou nejen chutné, ale i snadné na přípravu.

Suroviny:

Postup:

  1. Do mísy rozdrolte droždí, přidejte cukr a zalijte polovinou vlažného mléka. Přibližně po 10 minutách vzejde kvásek.
  2. Do mísy s kváskem přisypte mouku, přilijte zbylé mléko s rozkvedlanými žloutky a špetkou soli.
  3. Studené máslo nastrouhejte a přidejte k těstu. Vše pořádně promíchejte a vypracujte kompaktní těsto.
  4. Těsto přikryjte vlhkou utěrkou a dejte na noc do lednice.
  5. Druhý den nechte těsto po vytažení z lednice ohřát na pokojovou teplotu.
  6. Rozdělte těsto na dva díly a rozválejte na pomoučněném vále na kulatou placku o síle přibližně 3 mm.
  7. Placku rozkrájejte nožem na 6 trojúhelníků.
  8. Na každý trojúhelník naneste do širokého konce náplň lískový krém kakao s kousky lískáčů a stočte ho. Špička trojúhelníku zůstane na vrchu.
  9. Rohlíčky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte 15 minut dokynout.
  10. Každý rohlíček pomažte rozšlehaným bílkem a pečte v troubě rozehřáté na 180 °C přibližně 20 minut.

Autorem receptu je @vintagekitchen.cz (Pavla Janečková Hájková)

Mňam!