Sladké rohlíčky plněné lískovým krémem kakao
Tyto sladké rohlíčky plněné lískovým krémem kakao jsou ideální pochoutkou na snídani nebo svačinu. Měkké a nadýchané těsto s bohatou oříškovou náplní si zamiluje celá rodina. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké domácími rohlíčky, které jsou nejen chutné, ale i snadné na přípravu.
Suroviny:
- 500 g hladké špaldové mouky (cca 1/3 celozrnné, 2/3 bílé)
- 150 ml vlažného mléka
- 80 g třtinového cukru
- 150 g másla
- 20 g droždí
- 3 žloutky
- 1 bílek na potření
- sůl
- 1 sklenička lískového krému kakao s kousky lískáčů Živina
Postup:
- Do mísy rozdrolte droždí, přidejte cukr a zalijte polovinou vlažného mléka. Přibližně po 10 minutách vzejde kvásek.
- Do mísy s kváskem přisypte mouku, přilijte zbylé mléko s rozkvedlanými žloutky a špetkou soli.
- Studené máslo nastrouhejte a přidejte k těstu. Vše pořádně promíchejte a vypracujte kompaktní těsto.
- Těsto přikryjte vlhkou utěrkou a dejte na noc do lednice.
- Druhý den nechte těsto po vytažení z lednice ohřát na pokojovou teplotu.
- Rozdělte těsto na dva díly a rozválejte na pomoučněném vále na kulatou placku o síle přibližně 3 mm.
- Placku rozkrájejte nožem na 6 trojúhelníků.
- Na každý trojúhelník naneste do širokého konce náplň lískový krém kakao s kousky lískáčů a stočte ho. Špička trojúhelníku zůstane na vrchu.
- Rohlíčky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte 15 minut dokynout.
- Každý rohlíček pomažte rozšlehaným bílkem a pečte v troubě rozehřáté na 180 °C přibližně 20 minut.
Autorem receptu je @vintagekitchen.cz (Pavla Janečková Hájková)
Mňam!