Salát z kimchi, cizrny a avokáda
Ať žije improvizace! Kimchi dodá i přebytkům z vaší kuchyně ten správný říz.
Co je potřeba?
- Kimchi
- Cizrna
- Avokádo
-
Vlašské ořechy
-
(medvědí česek a koriandr)
Jak na to?
Při přípravě hummusu mi zbyla uvařená cizrna a ve spíži úžasné avokádo od španělského bio farmáře z CrowdFarming. Tak jsem se vrhnul na skvělý salát, který je jedním z mých nejoblíbenějších současných jídel.
Smíchám asi půl kilogramu cizrny se skleničkou Kimchi, přidám avokádo nakrájené na kostičky a vlašské ořechy.
Když mě tento recept napadl, vrcholila jarní sezóna medvědího česneku – přihodil jsem ho tam spolu s nasekanými stonky koriandru, které mi doma přebývaly.
Vše dochucuji sojovkou, sezamovým olejem a posypu sezamovými semínky, občas zakapu také kimchi omáčkou.
A je to! Jednoduché jak facka a skvělé zdravé jídlo, za deset minut na talíři.
Martin z Živiny.