Salát s pomeranči, fíky a pestem thajská bazalka do 15 minut
Dnes si uděláme strašně jednoduchý a osvěžující salát s kuřecím prsem, fíky, pomerančem a naším pestem thajská bazalka. Na léto úplně ideální.
Aromatické pesto z thajské bazalky dodá i naprosto všedním jídlům ten správný šmrnc. Pesto vzniklo ve spolupráci s kreativní kuchařkou Chili Ta. Thajskou bazalku jsme si vybrali právě proto, že je to chutí i vůní opravdu velmi výrazná bylinka s lehkým lékořicovým ocáskem.
Co potřebujeme na 1 porci:
• 100 g kuřecích prsou / 100 g tofu
• Pesto Thajská bazalka (1 lžička)
• Listový salát a rukolu
• Fíky a pomeranč
• Olivový olej
Jak na to:
- Uděláme si na pánvi kuřecí prso. Záleží ale samozřejmě na každém, jakou variantu proteinu v salátu preferuje.
- Zkombinujeme jednu vrchovatou lžičku pesta s olivovým olejem, šťávou z půlky pomeranče, trochou pomerančové kůry, solí a pepřem. Mícháme rychle a našleháme zálivku hezky do krémova.
- Nakrájený listový salát a rukolu promícháme s naší zálivkou.
- Kuřecí maso nakrájíme na plátky a položíme na vrch salátu.
- Do salátu přidáme kousky fíků a pomerančů. Fíky jsou vždy zárukou skvělého gurmánského zážitku – pod slupkou mají měkkou a sladkou dužinu s překvapivě křupavými semínky.
- Maso ještě potřeme pestem z thajské bazalky. Mňam!
TIP: Na každém produktu Chili Ta + Živina najdete QR kód, který vás nasměruje na všechny naše recepty.