Rychlý koláč s hruškou a lískovým krémem

Rychlý koláč s hruškou a lískovým krémem je skvělou volbou pro ty, kteří hledají jednoduchý recept na lahodný dezert plný přírodních chutí. Tento koláč spojuje křehkou hrušku s bohatým lískovým krémem, vytvářející dokonalou harmonii chutí. Připravit jej je rychlé a snadné, a bude skvělým dezertem k jakékoli příležitosti. Pojďme se společně podívat, jak tento delikátní koláč připravit doma!

 Suroviny: 

  • 100 g polohrubé špaldové mouky
  • 100 g hladké celozrnné špaldové mouky
  • 150 ml javorového sirupu
  • 40 g třtinového cukru muscovado
  • 1 pl prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička vanilky
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 vejce
  • 130 ml rostlinného oleje (lískový nebo jiný rostlinný)
  • 200 ml mandlového mléka
  • 3-4 hrušky
  • lískový krém kakao s kousky lískáčů Živina

Postup: 

  1. Nejprve v míse promíchejte všechny suché přísady.
  2. Olej smíchejte s javorovým sirupem a mandlovým mlékem.
  3. Vejce vyšlehejte s cukrem.
  4. K moučné směsi postupně přilévejte olej s přísadami a pak přimíchejte vyšlehaný cukr s vejci.
  5. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.
  6. Hrušky oloupejte, zbavte jadřince a nakrájejte na plátky.
  7. Plátky hrušek rozložte na povrchu těsta a kolem nich lžičkou umístěte lískový krém. Hrušky i krém vždy lehce zatlačte dovnitř.
  8. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C půl hodiny a pak vyzkoušejte vpichem špejle, jestli je těsto již propečené.

Autorem receptu je @vintagekitchen.cz (Pavla Janečková Hájková)

Mňam!