Rychlý a lahodný oběd za 20 minut: Těstoviny s ricottovou omáčkou, kadeřávkem a pestem z medvědího česneku
Máte chuť na něco lehkého, rychlého a přitom plného chutí? Tento recept na těstoviny s ricottovou omáčkou, kadeřávkem a pestem z medvědího česneku vás nadchne svou jednoduchostí a vynikající chutí. Během pouhých 20 minut připravíte jídlo, které ocení celá rodina.
Časový odhad: 20 minut
Počet porcí: 2-3 porce
Suroviny:
- těstoviny (náš rodinný tip: tagliolini, které nás baví tvarem, a rigatoni, do kterých zaleze spousta omáčky)
- kelímek ricotty
- tři poctivé hrsti kadeřávku (nebo čerstvého špenátu)
- dvě lžíce pesta z medvědího česneku Živina
- půl hrníčku nastrouhaného parmezánu (plus několik lžic na servírování)
- lžíce olivového oleje
- lžíce řepkového oleje
- kůra z BIO citronu
- sůl, čerstvě namletý pepř
- nahoru: nasucho opražená semínka a nasekané pistácie
Postup:
- Těstoviny uvařte podle obalu v hodně osolené vodě. Pár lžic vody z těstovin schovejte – možná se vám bude hodit při ředění omáčky.
- Kadeřávek natrhejte na kousky (bez stonku, ten si schovejte třeba do vývaru). Na řepkovém oleji ho jemně zahřejte, aby změkl.
- Do mixéru vložte ricottu, kadeřávek, pesto z medvědího česneku, nastrouhaný parmezán, lžíci olivového oleje a nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.
- Přidejte sůl a čerstvě namletý pepř dle vašich chutí a preferencí.
- Omáčku rozmixujte dohladka. Pokud je moc hustá, po lžících ji nařeďte vodou z těstovin. Ochutnejte a dochuťte k dokonalosti.
- Omáčku přidejte k těstovinám. Posypejte parmezánem, nasekanými pistáciemi a pepřem. Dobrou chuť!
TIP: Pokud omáčku necháte hustší, můžete z ní mít skvělou pomazánku na kváskový chleba nebo k čerstvě upečené focaccie.
Autorem receptu je @danunule (Dáňa Hájková)
Mňam!