Rychlý a lahodný oběd za 20 minut: Těstoviny s ricottovou omáčkou, kadeřávkem a pestem z medvědího česneku

Máte chuť na něco lehkého, rychlého a přitom plného chutí? Tento recept na těstoviny s ricottovou omáčkou, kadeřávkem a pestem z medvědího česneku vás nadchne svou jednoduchostí a vynikající chutí. Během pouhých 20 minut připravíte jídlo, které ocení celá rodina.

Časový odhad: 20 minut

Počet porcí: 2-3 porce

 

Suroviny:

  • těstoviny (náš rodinný tip: tagliolini, které nás baví tvarem, a rigatoni, do kterých zaleze spousta omáčky)
  • kelímek ricotty
  • tři poctivé hrsti kadeřávku (nebo čerstvého špenátu) 
  • dvě lžíce pesta z medvědího česneku Živina
  • půl hrníčku nastrouhaného parmezánu (plus několik lžic na servírování)
  • lžíce olivového oleje
  • lžíce řepkového oleje
  • kůra z BIO citronu
  • sůl, čerstvě namletý pepř 
  • nahoru: nasucho opražená semínka a nasekané pistácie

Postup:

  1. Těstoviny uvařte podle obalu v hodně osolené vodě. Pár lžic vody z těstovin schovejte –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ možná se vám bude hodit při ředění omáčky.
  2. Kadeřávek natrhejte na kousky (bez stonku, ten si schovejte třeba do vývaru). Na řepkovém oleji ho jemně zahřejte, aby změkl.
  3. Do mixéru vložte ricottu, kadeřávek, pesto z medvědího česneku, nastrouhaný parmezán, lžíci olivového oleje a nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.
  4. Přidejte sůl a čerstvě namletý pepř dle vašich chutí a preferencí.
  5. Omáčku rozmixujte dohladka. Pokud je moc hustá, po lžících ji nařeďte vodou z těstovin. Ochutnejte a dochuťte k dokonalosti.
  6. Omáčku přidejte k těstovinám. Posypejte parmezánem, nasekanými pistáciemi a pepřem. Dobrou chuť! 

TIP: Pokud omáčku necháte hustší, můžete z ní mít skvělou pomazánku na kváskový chleba nebo k čerstvě upečené focaccie. 

Autorem receptu je @danunule (Dáňa Hájková)

Mňam!