Raw mandlové košíčky s kakaovo-kávovou náplní

Pokud hledáte zdravý a lahodný dezert, který potěší vaše chuťové buňky, pak jsou naše raw mandlové košíčky s kakaovo-kávovou náplní přesně to, co potřebujete. Tento recept spojuje jemnou chuť mandlí, bohatou kakaovou náplň a jemný nádech kávy, což vytváří neodolatelnou kombinaci.

Košíčky jsou nejen chutné, ale také plné živin a vhodné pro všechny, kteří dbají na zdravý životní styl. Navíc jsou skvělou alternativou vánočního cukroví, které můžete připravit během svátků, ale hodí se i k jiným příležitostem po celý rok. Pojďme se společně podívat, jak snadno si můžete tento delikatesní dezert připravit doma!

Suroviny na korpusy:

  • 150 g loupaných mandlí
  • 15 velkých vypeckovaných datlí medjool
  • 1 lžíce kokosového oleje

Suroviny na náplň:

Postup:

  1. Začněte připravovat základ, na který se bude vrstvit krém. Rozemelte mandle na malé kousíčky (ale ne úplně na mouku). Přidejte datle a kokosový olej a rozmixujte společně s mandlemi, dokud se mandle nerozmělní a nevytvoří se lepkavá, hutná směs.
  2. Ze směsi vytvořte přibližně 40 kuliček. Každou kuličku válečkem nebo dlaněmi splácněte a vytvarujte do mělkého košíčku. Malé korpusy umisťujte do papírových košíčků.
  3. Uvařte kávu a nechte ji vychladnout.
  4. Kešu ořechy rozmělněte v mixovací nádobě se sekáčkem nebo ve vysokorychlostním blendru.
  5. Jakmile máte z ořechů téměř pastu, smíchejte je s mandlovým krémem Živina, přidejte ostatní ingredience a důkladně promíchejte.
  6. Naplňte košíčky čokoládovo – kávovou náplní a ozdobte pekanovým ořechem, který můžete zkaramelizovat.

Autorem tohoto receptu je @vintagekitchen.cz (Pavla Janečková Hájková)

 

Mňam!