„Netradiční vánoční polévka“ - Shiitake ramen
Polévka je grunt! Připravíme si „netradiční vánoční polévku“ a tou je Shiitake ramen, který vás dostane svou bohatou a sytou chutí a charakteristickou vůní.
Ingredience pro 4 osoby:
- 4 cibule
- 4 mrkve
- 3 řapíkaté celerové stonky
- 6 stroužků česneku
- Edamame nebo fazolky
- 400 g tofu
- Kimchi Živina
- 2x Shiitake pesto
- Sójovka přírodně fermentovaná
- Pšeničné nebo soba nudle
- 4 vejce
- Jarní cibulka
Krok 1 - Vaření „netradiční polévky“:
- Nakrájejte zeleninu (mrkev, cibule, řapíkatý celer) na vývar a dejte ji vařit ve 2 litrech vody.
- Pro komponenty do ramenu blanšírujte mrkev (1 minuta) a fazolky (30 sekund).
- Nakrájejte tofu na kostičky o velikosti cca 1,5 cm.
- Vařte pšeničné nudle do měkka (7-10 minut) a zchlaďte, aby se neslepily.
- Uvařte vajíčka na hniličko – asi 6 minut a 30 sekund pro tekutý žloutek.
Krok 2 - Dochucení:
- Přeceďte vývar a vmíchejte do 2 litrů dvě balení Shiitake pesta a 100 ml Sójovky.
- Pro ozvláštnění přidejte malinko sezamového oleje a rýžového octa (pozor, ocet je velmi silný, přidávejte postupně).
Krok 3 - Servírování:
- Na talíře rozprostřete nudle, tofu, mrkev, fazolky, kimchi a vejce.
- Zalijte vývarem a posypte jarní cibulkou.
Teď už se jen stačí posadit ke stolu, připít si naší Kombuchou a vychutnat si tuto nevšední polévku. Mňam! ♥️