Luxusní játrová paštika

Vytvořte si doma opravdovou delikatesu s tímto receptem na luxusní játrovou paštiku. Bohatá chuť jater z mladého králíka kombinovaná s růžovým vínem, koňakem a aromatickým rozmarýnem vás přenese do gastronomického nebe. Ideální jako předkrm nebo pochoutka na slavnostní stůl.

 Suroviny:

Postup:

  1. Na rozpálené pánvi opečte nadrobno nakrájenou cibuli na kousku másla.
  2. Přidejte odblaněná a nakrájená játra a opékejte, dokud nezmění barvu a nezatáhnou se.
  3. Zalijte je vínem a koňakem a po zredukování alkoholu přidejte vývar, svázaný rozmarýn, sůl, čerstvě mletý pepř, shiitake pesto a prolisovaný česnek.
  4. Játra by měla být přibližně do poloviny ponořená v tekutině. Přiklopte a duste 10–15 minut do měkka.
  5. Poté játra spolu s máslem a smetanou rozmělněte ponorným mixérem dohladka.
  6. Směs ochutnejte a případně dosolte či dopepřete.
  7. Paštiku přemístěte do skleniček a povrch zalijte rozehřátým máslem.
  8. Ozdobte růžovým pepřem a pistáciemi, nechte vychladnout a zavíčkujte.
  9. Servírujte s brusinkami na portském a pár lístky rukoly.

Autorem receptu je @vintagekitchen.cz (Pavla Janečková Hájková)

Mňam!