Kuře na paprice s noky

Tradiční kuře na paprice s noky snadno a rychle! Omáčka na paprice Živina se postará o dokonalou chuť bez dlouhého vaření. Mňam.

Suroviny (minimálně 2 porce)

  • 400 g noků 
  • 1 Omáčka na paprice Živina
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g kuřecího masa
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • čerstvé bylinky na ozdobu (např. petržel)

 

1) Příprava

Uvařte noky ve vroucí osolené vodě. Na pánvi rozehřejte lžíci řepkového oleje. Kuřecí maso nakrájejte na kousky a restujte na pánvi dozlatova asi po dobu 7 minut.

 

2) Omáčka

Přidejte celou Omáčku na paprice a přiveďte k mírnému varu. Vmíchejte smetanu ke šlehání a vařte dalších 5 minut.

 

3) Servírování

Noky dejte na talíř, přelijte omáčkou a ozdobte čerstvými bylinkami, například nasekanou petrželkou. Podle chuti jemně osolte nebo opepřete.

 

Tip: Doplněno sklenkou suchého bílého vína získá jídlo slavnostní rozměr.

 

Tipy na variace

  • Vegetariánská verze: Nahraďte kuřecí maso tofu nebo žampiony.
  • Pikantní varianta: Přidejte špetku pikantní papriky nebo kajenského pepře.
  • Extra krémová chuť: Na závěr vmíchejte lžičku másla nebo servírování obohaťte  o lžíci zakysané smetany.