Kuře na paprice s noky
Tradiční kuře na paprice s noky snadno a rychle! Omáčka na paprice Živina se postará o dokonalou chuť bez dlouhého vaření. Mňam.
Suroviny (minimálně 2 porce)
- 400 g noků
- 1 Omáčka na paprice Živina
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g kuřecího masa
- 1 lžíce řepkového oleje
- čerstvé bylinky na ozdobu (např. petržel)
1) Příprava
Uvařte noky ve vroucí osolené vodě. Na pánvi rozehřejte lžíci řepkového oleje. Kuřecí maso nakrájejte na kousky a restujte na pánvi dozlatova asi po dobu 7 minut.
2) Omáčka
Přidejte celou Omáčku na paprice a přiveďte k mírnému varu. Vmíchejte smetanu ke šlehání a vařte dalších 5 minut.
3) Servírování
Noky dejte na talíř, přelijte omáčkou a ozdobte čerstvými bylinkami, například nasekanou petrželkou. Podle chuti jemně osolte nebo opepřete.
Tip: Doplněno sklenkou suchého bílého vína získá jídlo slavnostní rozměr.
Tipy na variace
- Vegetariánská verze: Nahraďte kuřecí maso tofu nebo žampiony.
- Pikantní varianta: Přidejte špetku pikantní papriky nebo kajenského pepře.
- Extra krémová chuť: Na závěr vmíchejte lžičku másla nebo servírování obohaťte o lžíci zakysané smetany.