Krémová polévka z červené čočky

Dneska si uděláme lahodnou krémovou polévku z červené čočky, u které nemusíte zdlouhavě čekat, až změkne. A to se hodí.

1-cocka

Suroviny :

  • extra panenský olivový olej
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve nakrájené na kousky
  • 2 lžičky koření garam masala
  • 2 suché bobkové listy
  • 250 g drcených rajčat
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 500 g červené čočky
  • lžička Shiitake pesta
  • kůra a šťáva z citronu
  • sůl
  • čerstvá petrželka

2_cocka

 

Postup :

1. Do hrnce nalijte trošku olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli, stroužky česneku a mrkev a zlehka osmažte na mírném plameni 3-4 minuty.

2. Přidejte koření garam masala a bobkové listy. Několik vteřin stále míchejte, dokud se vše nerozvoní. Dávejte pozor, aby se koření nepřipálilo.

3. Přidejte drcená rajčata, Shiitake pesto, vývar, červenou čočku a sůl. Přiveďte k varu a potom na mírném plameni vařte 15-20 minut, dokud čočka není zcela uvařená.

4. Pokud máte čas, nechte polévku trochu vychladnout, než ji rozmixujete do té správné krémové konzistence.

5. Polévku znovu ohřejte. Přidejte citronovou kůru a citronovou šťávu.

6. Hotovou polévku dochuťte extra panenským olivovým olejem a ozdobte čerstvou petrželkou.

 

3_cocka

Mňam!