Kimchi polévka
Zkuste si místo české typické zelné polévky uvařit pikantní polévku z kimchi. Hotová je do půl hodiny. Kimchi polévka je nejen chutná, ale také velmi zdravá. Je skvělým jídlem, které podporuje imunitu, trávení a dodává energii. Navíc ji můžete snadno přizpůsobit podle vlastních chutí a třeba ji připravit i bez masa.
Časový odhad: 30 minut
Počet porcí: 2-3 porce
Suroviny:
- 180 g vepřového bůčku bez kůže
- 3/4 šálku kimchi Živina
- 1 polévková lžíce rýžového vína (Mirin)
- 150 g tvrdého tofu Živina
- 5 hub shitake
- 1 lžíce sójovky Živina
- 1 stroužek česneku
- 1 šalotka
- 2 stonky jarní cibule
- Čerstvě mletý černý pepř
- Sůl
Postup:
- Vepřový bůček nakrájejte. Pokapejte rýžovým vínem a ochuťte čerstvě mletým pepřem. Po krátkém marinování osmažte bůček v hrnci.
- Přidejte kimchi Živina a přilejte vodu. Nechte povařit.
- Nakrájejte cibuli, shitake houby a tvrdé tofu Živina a vše vložte do hrnce.
- Ochuťte přírodně fermentovanou sójovkou Živina, pro ještě větší říz přidejte česnek a mletým chilli se solí.
- Duste do měkka.
- Ozdobte jarní cibulkou.
Tip: Polévku můžete podávat s kváskovým chlebem nebo rýží.
Dobrou chuť!
Autorem receptu je @vintagekitchen.cz (Pavla Janečková Hájková)
Mňam!