Kimchi polévka

Zkuste si místo české typické zelné polévky uvařit pikantní polévku z kimchi. Hotová je do půl hodiny. Kimchi polévka je nejen chutná, ale také velmi zdravá. Je skvělým jídlem, které podporuje imunitu, trávení a dodává energii. Navíc ji můžete snadno přizpůsobit podle vlastních chutí a třeba ji připravit i bez masa.

 

Časový odhad: 30 minut
Počet porcí: 2-3 porce

Suroviny:

  • 180 g vepřového bůčku bez kůže
  • 3/4 šálku kimchi Živina
  • 1 polévková lžíce rýžového vína (Mirin)
  • 150 g tvrdého tofu Živina
  • 5 hub shitake
  • 1 lžíce sójovky Živina
  • 1 stroužek česneku
  • 1 šalotka
  • 2 stonky jarní cibule
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Sůl

 

Postup:

  1. Vepřový bůček nakrájejte. Pokapejte rýžovým vínem a ochuťte čerstvě mletým pepřem. Po krátkém marinování osmažte bůček v hrnci.
  2. Přidejte kimchi Živina a přilejte vodu. Nechte povařit.
  3. Nakrájejte cibuli, shitake houby a tvrdé tofu Živina a vše vložte do hrnce.
  4. Ochuťte přírodně fermentovanou sójovkou Živina, pro ještě větší říz přidejte česnek a mletým chilli se solí.
  5. Duste do měkka.
  6. Ozdobte jarní cibulkou.

Tip: Polévku můžete podávat s kváskovým chlebem nebo rýží.

Dobrou chuť!

 

Autorem receptu je @vintagekitchen.cz (Pavla Janečková Hájková)

Mňam!