Kimchi polévka
Ať je horko nebo zima, polévka je vždy dobrý nápad. Kimchi Jjigae, česky vývar z kimchi, zasytí a energii rozlije do celého těla.
Co je potřeba?
- Kimchi od Živiny
- Miso pasta (my máme nejradši tu od Koji Bakers)
- Jarní cibulka
- Česnek
- Gochugaru (drcené korejské chilli)
- Žampiony
- Tofu
- Sojová omáčka (Kikkoman)
- Medvědí česnek
- Sezamový olej
- Voda
Jak na to?
V hrnci na plotně přeliji miso pastu horkou vodou – nikoliv vařící, stačí jen teplá, aby se pasta rozpustila. V druhém hrnci si mezi tím na sezamovém oleji orestuji nakrájené žampiony, přidám na plátky nakrájený česnek a jarní cibulku nasekanou asi na centimetrové špalíčky.
Po několika minutách přidám hlavní hvězdu jídla - kimchi od Živiny. Všechny suroviny společně prohřeji, zaliji připraveným miso nálevem, přidám dle chuti gochuga- ru vloček a přivedu k varu. Všechno pět minut provařím. Ochutnám a přidám špetku soli, pokud schází. Doslova zlatou tečkou je nakrájené tofu, které si spolu s pár žampiony orestuji na sezamovém oleji. Já osobně si talíř vždy ozdobím čerstvým koriandrem a sezamovými semínky.