Kimchi fried rice s avokádem a vejcem naměkko – Rychlý pokrm plný chuti pro každodenní chvíle!

Ideální recept do uspěchaného života. Stvořený na dny, kdy máte v lednici zbytek rýže z předchozího dne.

Časový odhad: 15 minut
Počet porcí: 1 porce

Suroviny:

  • cca 250 gramů uvařené rýže (ideálně jasmínové nebo na sushi), popř. 100 gramů rýže v suchém stavu
  • 2 vrchovaté lžíce kimchi (zde použito s shitake, ale může být jakékoliv)
  • 1 centimetr zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce (sezamového) oleje
  • sůl, pepř

K servírování:

  • vejce naměkko (6 minut vařené)
  • sezamové semínko
  • jarní cibulka
  • pažitka
  • avokádo
  • mák nebo jakákoliv semínka
  • citronová šťáva (nemusí být)

Postup:

  1. Kimchi a česnek nakrájejte nadrobno. Zázvor nastrouhejte. Zbylou rýži v misce spojte s kimchi, česnekem i zázvorem. Osolte a opepřete. Pořádně promíchejte.
  2. Na pánvi zahřejte olej a poté na něj dejte rýži. Vařečkou rozprostřete po celém povrchu a nechte opékat dokřupava.
  3. Jakmile začne rýže zlátnout, otočte ji. Tím se natrhá a opeče i na jiných stranách. Opět chvíli počkejte a pak znovu vařečkou otočte.
  4. Jakmile bude rýže opečená z vícero stran a bude viditelně zlatavá a křupavá, můžete ji servírovat.
  5. Na rýži dejte vejce naměkko, nakrájenou jarní cibulku a pažitku, avokádo a semínka. Jemně osolte a opepřete, popř. lehce pokapejte citronovou šťávou.

Dobrou chuť!

Autorem receptu je @danunule (Dáňa Hájková)

Mňam!