Kimchi fried rice s avokádem a vejcem naměkko – Rychlý pokrm plný chuti pro každodenní chvíle!
Ideální recept do uspěchaného života. Stvořený na dny, kdy máte v lednici zbytek rýže z předchozího dne.
Časový odhad: 15 minut
Počet porcí: 1 porce
Suroviny:
- cca 250 gramů uvařené rýže (ideálně jasmínové nebo na sushi), popř. 100 gramů rýže v suchém stavu
- 2 vrchovaté lžíce kimchi (zde použito s shitake, ale může být jakékoliv)
- 1 centimetr zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce (sezamového) oleje
- sůl, pepř
K servírování:
- vejce naměkko (6 minut vařené)
- sezamové semínko
- jarní cibulka
- pažitka
- avokádo
- mák nebo jakákoliv semínka
- citronová šťáva (nemusí být)
Postup:
- Kimchi a česnek nakrájejte nadrobno. Zázvor nastrouhejte. Zbylou rýži v misce spojte s kimchi, česnekem i zázvorem. Osolte a opepřete. Pořádně promíchejte.
- Na pánvi zahřejte olej a poté na něj dejte rýži. Vařečkou rozprostřete po celém povrchu a nechte opékat dokřupava.
- Jakmile začne rýže zlátnout, otočte ji. Tím se natrhá a opeče i na jiných stranách. Opět chvíli počkejte a pak znovu vařečkou otočte.
- Jakmile bude rýže opečená z vícero stran a bude viditelně zlatavá a křupavá, můžete ji servírovat.
- Na rýži dejte vejce naměkko, nakrájenou jarní cibulku a pažitku, avokádo a semínka. Jemně osolte a opepřete, popř. lehce pokapejte citronovou šťávou.
Dobrou chuť!
Autorem receptu je @danunule (Dáňa Hájková)
Mňam!