Jablečná buchta s Tahinádou a zakysanou smetanou

Jablečná buchta s tahinádou a zakysanou smetanou přináší neodolatelnou kombinaci křehkého těsta, svěžích jablek a chuti tahini. Jeho dokonalý závěr spočívá v dekorativním mramorovém efektu, který dodává buchtě nejen lahodný vzhled, ale i zajímavou chuť.

Počet porcí: 24 × 24 cm plech 

Doba přípravy: 60 minut

buchta3

Suroviny:

Na dokončení : 

  • 3 polévkové lžíce tahinády
  • 200 g veganské zakysané smetany

Postup:

  1. Nejprve si do velké mísy nalijeme ovesné mléko, citrónovou šťávu, zamícháme a dáme stranou.
  2. Troubu si rozehřejeme na 180°C a plech vysteleme pečicím papírem.
  3. Do druhé misky si vložíme všechny sypké ingredience a důkladně promícháme.
  4. Do mléka vložíme datlovou pastu, tahini/tahinádu, rostlinný olej a důkladně metličkou promícháme.
  5. Jablka nastrouháme na hrubo, vložíme k mléku, promícháme a na dvakrát přidáme sypkou část. Opět důkladně promícháme. V těstu nesmí zůstat žádné hrudky.
  6. Připravené těsto přelijeme do formy a pečeme cca 40 minut. Vyzkoušejte špejlí.
  7. Jakmile je buchta upečená, ještě horkou ji propícháme špejlí a pomažeme rovnoměrně 3 polévkovými lžícemi tahinády. Necháme vychladnout. 

buchta2

Autorem tohoto receptu je @bohokristyna.

Mňam!