Instantní ramen do skleničky snadno, rychle a zdravě
Překvapte sami sebe a připravte si kvalitní, živinami nabitý a hutný ramenem, který připravíte raz dva. Vše si můžete připravit předem do skleničky a uchovat v lednici, kde na vás počká klidně 3 dny. Instantní rámen můžete servírovat rovnou do talíře nebo si ho vzít ve skleničce do práce a tam si ho jen zalít vařící vodou z konvice. Nevěříte? Tak čtěte.
Na jednu porci do skleničky nebo přímo do talíře potřebujete:
- Shiitake pesto (2-3 lžičky)
- Sójová omáčka (1-2 lžíce)
- Sezamový olej (1 lžíce)
- Kimchi (1-2 lžíce)
- Tofu (100 gramů)
- Edamame fazolky
- Zelenina – mrkev, cibule, jarní cibulka
- Rýžové Bún nudle (nebo jakékoliv instantní nudle, které není třeba vařit)
- Vroucí voda nebo vývar na zalití skleničky či talíře
TIP: Přidat můžete i Soba nudle nebo Ramen nudle, jen je před vložením do skleničky uvařte.
Postup:
- Ve sklenici smíchejte Shiitake pesto, sójovou omáčku a sezamový olej. Pokud to máte rádi ostré, přidej 1 lžičku Čilipasty.
- Přidejte do sklenice na kostičky nakrájené tofu, edamame fazolky, Kimchi a nakrájenou zeleninu – mrkev, jarní cibulka a cibuli.
- Přidejte Bún nudle nebo Soba nudle.
- Takto připravenou směs si můžete uložit do lednice, kde vám bez problémů vydrží až 3 dny nebo ji rovnou servírovat na talíř.
- Ve chvíli, kdy budete mít na ramen chuť, stačí vyndat sklenici z lednice a obsah skleničky zalít vařící vodou. Třeba i v práci.
- Ramen pak nechte 5 minut odpočívat, dokud těstoviny nezměknou a zelenina nezjemní. Počkejte, až se jídlo zahřeje a všechny chutě se prolnou.
- Ozdobte podle chuti třeba koriandrem a už si jen vychutnejte tuto umami bombu. Mňam!