Indické butter chicken s rýží

Krémové indické butter chicken s jemnou omáčkou Tikka Masala Živina – připravené za pár minut! Užijte si autentickou chuť bez složité přípravy. Mňam.

Suroviny (minimálně 2 porce)

  • 300 g kuřecích prsních řízků (nebo krůtího masa)
  • 200 g rýže
  • indické placky naan (volitelné)
  • 1 Tikka Masala Živina
  • 200 ml smetany ke šlehání (30%)
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • čerstvý koriandr na ozdobu

 

1) Příprava

Uvařte rýži – ideálně v rýžovaru v poměru 1:1 s vodou. Mezitím nakrájejte kuřecí maso na kousky a restujte dozlatova na pánvi s trochou řepkového oleje asi 7 minut.

 

2) Omáčka

K masu přidejte celou Tikka Masala omáčku, přiveďte ji k mírnému varu a vmíchejte 200 ml smetany ke šlehání. Vařte 5 minut, aby se chutě propojily.

 

3) Servírování

Na talíř dejte porci rýže, přidejte kuřecí maso s omáčkou a ozdobte čerstvým koriandrem. Mňam!

 

Tip: Pro osvěžení přidejte lžíci bílého jogurtu na vrch pokrmu.

 

Tipy na variace

  • Vegetariánská verze: Nahraďte maso grilovaným panýrem (indický sýr).
  • Pikantní varianta: Přidejte špetku garam masaly a chilli na syrové kuřecí maso.
  • Extra jemná chuť: Na závěr přidejte lžičku másla do omáčky, což zvýrazní krémovou texturu.