Dýňové polvorones s pistáciovou tahinádou
Vyzkoušejte tyto lahodné dýňové polvorones s pistáciovou tahinádou! Tento recept přináší dokonalou kombinaci chutí dýňového pyré, křupavých pekanových ořechů a pikantních brusinek namočených v mezcalu. S pistáciovou náplní a obalením v moučkovém cukru nebo čokoládě jsou tyto kuličky ideální na podzimní posezení s přáteli.
Suroviny:
- 120 g pekanových ořechů
- 230 g celozrnné ječné mouky
- 90 g třtinového cukru muscovado
- 120 g kokosového oleje nebo másla
- 180 g dýňového pyré
- 100 g brusinek
- 50 ml mezcal siete misterios
- 40 g pistácií
- 40 g tahináda s kousky pistácií Živina
- 1 lžíce dýňového koření (skořice, zázvor, nové koření, vanilka)
- ¼ lžičky soli
- 50-70 g třtinového cukru moučka na obalení
Postup:
- Brusinky dejte den předem máčet do mezcalu, který jim dodá příjemnou pikantnost.
- Pekanové ořechy lehce opražte na pánvi a po zchladnutí jemně nasekejte.
- Promíchejte rozpuštěný tuk, dýňové pyré, cukr, sůl a koření.
- Přidejte pekanové ořechy a pokrájené brusinky, a vše spojte do kompaktního těsta.
- Smíchejte nasekané pistácie s tahini a vytvořte náplň.
- V rukách tvořte placičky, do nichž dejte pistáciovou náplň a uzavřete do malé kuličky.
- Kuličky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180 °C přibližně 20 minut.
- Po upečení nechte kuličky lehce zchladnout a hojně je obalte v moučkovém cukru nebo po úplném vychladnutí máčejte v rozpuštěné čokoládě.
- Případně dozdobte sekanými pistáciemi.
Autorem receptu je @vintagekitchen.cz (Pavla Janečková Hájková)
Mňam!