Dýňové polvorones s pistáciovou tahinádou

Vyzkoušejte tyto lahodné dýňové polvorones s pistáciovou tahinádou! Tento recept přináší dokonalou kombinaci chutí dýňového pyré, křupavých pekanových ořechů a pikantních brusinek namočených v mezcalu. S pistáciovou náplní a obalením v moučkovém cukru nebo čokoládě jsou tyto kuličky ideální na podzimní posezení s přáteli.

Suroviny:

  • 120 g pekanových ořechů
  • 230 g celozrnné ječné mouky
  • 90 g třtinového cukru muscovado
  • 120 g kokosového oleje nebo másla
  • 180 g dýňového pyré
  • 100 g brusinek
  • 50 ml mezcal siete misterios
  • 40 g pistácií
  • 40 g tahináda s kousky pistácií Živina
  • 1 lžíce dýňového koření (skořice, zázvor, nové koření, vanilka)
  • ¼ lžičky soli
  • 50-70 g třtinového cukru moučka na obalení

Postup:

  1. Brusinky dejte den předem máčet do mezcalu, který jim dodá příjemnou pikantnost.
  2. Pekanové ořechy lehce opražte na pánvi a po zchladnutí jemně nasekejte.
  3. Promíchejte rozpuštěný tuk, dýňové pyré, cukr, sůl a koření.
  4. Přidejte pekanové ořechy a pokrájené brusinky, a vše spojte do kompaktního těsta.
  5. Smíchejte nasekané pistácie s tahini a vytvořte náplň.
  6. V rukách tvořte placičky, do nichž dejte pistáciovou náplň a uzavřete do malé kuličky.
  7. Kuličky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180 °C přibližně 20 minut.
  8. Po upečení nechte kuličky lehce zchladnout a hojně je obalte v moučkovém cukru nebo po úplném vychladnutí máčejte v rozpuštěné čokoládě.
  9. Případně dozdobte sekanými pistáciemi.

Autorem receptu je @vintagekitchen.cz (Pavla Janečková Hájková)

Mňam!