Chuťová exotika za 30 minut: Asia bowl se sójovými nudličkami

Hledáte rychlý a přitom lahodný recept, který rozzáří vaše chuťové buňky? Tato Asia bowl je přesně to pravé! Křupavé sójové nudličky, svěží bylinky a vietnamská BBQ omáčka se zde spojily v dokonalé harmonii. Tento výživný a sytý pokrm si zvládnete připravit za méně než 40 minut a přinese vám do kuchyně autentickou chuť Asie. Skvělá volba nejen pro vegetariány, ale pro každého, kdo miluje nové chutě.

Počet porcí: 4 porce 

Doba přípravy: 30 - 40 minut

Suroviny:

Na edamame:

Ostatní suroviny: 

Na sójové nudličky: 

  • 80 - 100 g sójových nudliček 
  • Olej na smažení
  • Sůl dle chuti 

Na nakládané zelí: 

  • 100 g červeného zelí 
  • 80 g bílého vinného octa
  • 80 g cukru 
  • 1/2  polévkové lžíce soli 
  • Pepř dle chuti 
  • Voda 

Na dokončení: 

  • Limetka
  • Chilli paprička

Postup:

  1. V první řadě si připravíme sójové nudličky a to buď tak, že si je namočíme do vody přes noc a ráno jen vymačkáme přebytečnou vodu nebo si je uvaříme dle návodu. První varianta je chutnější.
  2. Zelí si nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, octem, přidáme cukr, sůl, pepř a dáme stranou.
  3. Uvaříme si nudle dle návodu.
  4. Mražené edamame zalijeme horkou vodou a po pár minutách je zchladíme pod tekoucí studenou vodou. Necháme je okapat, zalijeme sezamovým olejem, osolíme a dáme stranou.
  5. Nyní si nasekáme všechny bylinky na jemno, dáme do misky, smícháme a dáme opět stranou.
  6. Mrkev očistíme a za pomoci škrabky si ji nastrouháme na nudličky. Mungo klíčky opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Jarní cibulku nakrájíme a dáme stranou.
  7. Sójové nudličky zbavené přebytečné vody si osmažíme zprudka ve friťáku nebo ve vysokém hrnci. Necháme je na ubrousku okapat.
  8. Jakmile máme nudle uvařené a vše ostatní připravené, můžeme servírovat.
  9. Do hlubokého talířku či misky dáme doprostřed nudle a postupně přidáváme po okrajích ostatní suroviny. Hrst mungo klíčků, hrst bylinek, hrst jarní cibulky, hrst edamame, hrst mrkve, hrst zelí. Doprostřed vložíme hrst do křupava usmažených sójových nudliček, ozdobíme limetkou, chilli papričkou a zalijeme vietnamskou BBQ omáčkou.

 

Autorem tohoto receptu je @bohokristyna.

Mňam!