Bramborový salát s řízkem tak trochu jinak
Super recept na bramborový salát s řízkem tak trochu jinak – jedním kaprovým a druhým z tofu. My si dáme určitě oba!
Ingredience:
• brambory (salátového typu A)
• zelenina (okurky nakládačky, mrkev, cibule, celer)
• rostlinná majonéza
• kapří filet nebo Tofu od Živiny
• mouka, strouhanka a vejce
• lák z okurek, hořčice, sůl a pepř
Postup:
1. Obalujeme: Jednou rukou obalujte v mouce a strouhance a tou druhou ve vejci, aby se z vám z toho všeho nestal obří žmolek.
2. Uvaříme brambory: Brambory dobře omyjte, oškrabte a uvařte. Poté je nechte vychladnout a nakrájejte na menší kousky.
3. Příprava zeleniny: Zbytek zeleniny nechte syrový a nakrájejte na malé kostičky. Zelenina změkne v salátu a bude křupavější.
4. Salát: V misce smíchejte brambory, zeleninu, lák z okurek, hořčici, dochutíme solí a pepřem. Přidáme rostlinnou majonézu dle chuti pro požadovanou konzistenci.
5. Smažení řízků: Při smažení rybího i tofu řízku sledujte, jestli se strouhanka nafoukne, což je indikátor dokonalého osmažení.
Nyní si můžete vychutnat lahodný bramborový salát s kapřím nebo tofu řízkem.
Dobrou chuť! 🥔🐟🌱