Autenticky thajské Pad Thai nudle

Připravte si thajské Pad Thai nudle jako z ulic Bangkoku! S omáčkou Pad Thai Živina zvládnete dokonalou chuť za pár minut. Mňam.

Suroviny (minimálně 2 porce)

  • 1/2 Pad Thai omáčky Živina
  • 1 Pho nudle
  • 200 g tofu (nebo kuřete či krevet)
  • 1 mrkev
  • 1/2 svazku jarní cibulky (bílou část povaříme, zelenou ozdobíme)
  • 1,5 červené cibule
  • 2 vejce 
  • arašídy a limetka (nebo citron)

 

1) Příprava

Zalijte rýžové nudle vroucí vodou a nechte je změknout. Nakrájejte zeleninu na tenké proužky. Tofu osušte a nakrájejte na kostky. Na rozpálené pánvi opečte tofu dozlatova po dobu 5 minut.. Přidejte rozklepnuté vejce a promíchejte, dokud se plně neuvaří. Poté přidejte nudle a zeleninu a krátce osmahněte.

 

2) Omáčka

Vmíchejte půl Pad Thai omáčky a krátce povařte, aby se chutě spojily a omáčka lehce zredukovala.

 

3) Servírování

Na talíři ozdobte zelenou částí jarní cibulky, arašídy a čerstvou limetkou. Mňam!

 

Tip: Ochutnejte a dle potřeby jemně dochuťte sójovou omáčkou Živina, solí nebo cukrem.

 

Tipy na variace

  • Masová verze: Nahraďte tofu kuřecím masem.
  • Pikantní varianta: Přidejte se zeleninou špetku chilli vloček nebo kajenského pepře při smažení.
  • Extra autentická chuť: Hotový Pad Thai dochuťte lžičkou rybí omáčky místo sójovky.