Autenticky thajské Pad Thai nudle
Připravte si thajské Pad Thai nudle jako z ulic Bangkoku! S omáčkou Pad Thai Živina zvládnete dokonalou chuť za pár minut. Mňam.
Suroviny (minimálně 2 porce)
- 1/2 Pad Thai omáčky Živina
- 1 Pho nudle
- 200 g tofu (nebo kuřete či krevet)
- 1 mrkev
- 1/2 svazku jarní cibulky (bílou část povaříme, zelenou ozdobíme)
- 1,5 červené cibule
- 2 vejce
- arašídy a limetka (nebo citron)
1) Příprava
Zalijte rýžové nudle vroucí vodou a nechte je změknout. Nakrájejte zeleninu na tenké proužky. Tofu osušte a nakrájejte na kostky. Na rozpálené pánvi opečte tofu dozlatova po dobu 5 minut.. Přidejte rozklepnuté vejce a promíchejte, dokud se plně neuvaří. Poté přidejte nudle a zeleninu a krátce osmahněte.
2) Omáčka
Vmíchejte půl Pad Thai omáčky a krátce povařte, aby se chutě spojily a omáčka lehce zredukovala.
3) Servírování
Na talíři ozdobte zelenou částí jarní cibulky, arašídy a čerstvou limetkou. Mňam!
Tip: Ochutnejte a dle potřeby jemně dochuťte sójovou omáčkou Živina, solí nebo cukrem.
Tipy na variace
- Masová verze: Nahraďte tofu kuřecím masem.
- Pikantní varianta: Přidejte se zeleninou špetku chilli vloček nebo kajenského pepře při smažení.
- Extra autentická chuť: Hotový Pad Thai dochuťte lžičkou rybí omáčky místo sójovky.