O Živině
Ahoj! Jsme Živina – parta lidí, kteří milují dobré jídlo a chtějí vám zjednodušit život v kuchyni. Začali jsme během pandemie, kdy spousta věcí nefungovala, ale náš zakladatel Martin Kudera se i navzdory tomu rozhodl, že to vezme do vlastních rukou – a to doslova.
Všechno začalo malými dávkami Kimchi a hummusu, které Martin vyráběl na Moravě ve sklepě své tchyně (jo, i tam se dá začít!). Dnes už jsme větší firma a máme mnohem širší nabídku, ale pořád děláme věci stejně poctivě a hlavně srdcem.

Skleničky, které vám usnadní život
Co nás žene kupředu? Je to jednoduché – chceme, abyste si doma mohli kdykoliv jednoduše a rychle připravit výborné jídlo bez kompromisů v chuti a kvalitě.

Vše, co najdete pod značkou Živina, vyrábíme tady v Česku. Za každou skleničkou stojí tým lidí, kteří vědí, co dělají, a dělají to rádi. Ve výrobě na sebe bereme tu nejpracnější část: přípravu základu. Často jde o složitější věci obsahující spoustu různých surovin, které není vždy úplně snadné sehnat a přichystat.
V čele produktového týmu stojí Ondřej Dufek, někdejší šéfkuchař karlínské Esky, který otevíral i bistro Šodó v Dejvicích a v životopisu má praxe v michelinských štacích ve Skandinávii či v londýnském podniku Gordona Ramsayho. Pořád nemůžeme uvěřit tomu, že nás sám oslovil!


Čerstvost se pozná
Když jde o suroviny, neznáme kompromisy. Spolupracujeme s místními farmáři a vybíráme vždy jen to nejlepší, co dokážeme najít – čerstvou zeleninu, koření a ingredience, které dávají našim produktům plnou a autentickou chuť.
Ve výrobě vládne uvolněná atmosféra, která odráží naši lásku k řemeslu i samotným surovinám. A podle nás je to poznat i v chuti všech naši produktů.
Chuť, chuť a zase chuť
Nejsme na to všechno ale sami – spolupracujeme s těmi nejlepšími českými šéfkuchaři, jako jsou Štěpán Návrat, Patrik Jaroš a Marek Fichtner z pražské restaurace Červený Jelen nebo Chili Ta.
S jejich pomocí jsme vytvořili takové receptury, aby vám i doma chutnalo stejně jako venku od profíka. Ať už vaříte pro rodinu, přátele nebo jen pro sebe, stačí otevřít jednu z našich omáček nebo kari past, přidat pár surovin a máte v podstatě hotovo.
Věříme, že jídlo má moc lidi spojovat. I proto je důležité, aby vás jeho příprava bavila.

Fotogalerie

S našimi omáčkami a recepty je večeře hračka. Zkuste třeba Pad Thai nebo Teriyaki udon nudle – stačí otevřít skleničku a za pár minut máte hotovo.

Martin Kudera se svou rodinou – z malých dávek kimchi ve sklepě až po oblíbenou značku, která vám zjednoduší přípravu večeře.

Naše výroba je v Přerově, kde pracuje více než 30 lidí. U každého nákupu na našem e-shopu můžete zanechat dýško, které jim férově rozdělíme. Díky vám můžeme každý den dále zlepšovat, co milujeme!

Ondřej Dufek, náš šéfkuchař, přináší kousky Michelin světa do každé naší skleničky. Když ho zrovna nenajdete ve výrobě, je v naší pražské kuchyni a vymýšlí další omáčky, které vám usnadní vaření.

Naše Tikka Masala a další kari pasty jsou plné čerstvých surovin, které vlastnoručně zpracováváme, vaříme a restujeme celé hodiny. Díky tomu si doma můžete snadno vychutnat autentické chutě Asie bez složitého a dlouhého vaření. Mňam.

Čerstvost se pozná. Spolupracujeme s lokálními farmáři a vybíráme to nejlepší, co naše příroda nabízí. Z pole až na váš talíř.