O Živině

V Živině věříme, že s chutí jde všechno líp

Přehrát video

A také si přečtěte, jak to děláme

Ahoj! Jsme Živina – parta lidí, kteří milují dobré jídlo a chtějí vám zjednodušit život v kuchyni. Začali jsme během pandemie, kdy spousta věcí nefungovala, ale náš zakladatel Martin Kudera se i navzdory tomu rozhodl, že to vezme do vlastních rukou – a to doslova.

Všechno začalo malými dávkami Kimchi a hummusu, které Martin vyráběl na Moravě ve sklepě své tchyně (jo, i tam se dá začít!). Dnes už jsme větší firma a máme mnohem širší nabídku, ale pořád děláme věci stejně poctivě a hlavně srdcem.

Náš tým

Skleničky, které vám usnadní život

Co nás žene kupředu? Je to jednoduché – chceme, abyste si doma mohli kdykoliv jednoduše a rychle připravit výborné jídlo bez kompromisů v chuti a kvalitě.

Český výrobek

Vše, co najdete pod značkou Živina, vyrábíme tady v Česku. Za každou skleničkou stojí tým lidí, kteří vědí, co dělají, a dělají to rádi. Ve výrobě na sebe bereme tu nejpracnější část: přípravu základu. Často jde o složitější věci obsahující spoustu různých surovin, které není vždy úplně snadné sehnat a přichystat.

V čele produktového týmu stojí Ondřej Dufek, někdejší šéfkuchař karlínské Esky, který otevíral i bistro Šodó v Dejvicích a v životopisu má praxe v michelinských štacích ve Skandinávii či v londýnském podniku Gordona Ramsayho. Pořád nemůžeme uvěřit tomu, že nás sám oslovil!

Ondřej Dufek
Výroba

Čerstvost se pozná

Když jde o suroviny, neznáme kompromisy. Spolupracujeme s místními farmáři a vybíráme vždy jen to nejlepší, co dokážeme najít – čerstvou zeleninu, koření a ingredience, které dávají našim produktům plnou a autentickou chuť.

Ve výrobě vládne uvolněná atmosféra, která odráží naši lásku k řemeslu i samotným surovinám. A podle nás je to poznat i v chuti všech naši produktů.

Chuť, chuť a zase chuť

Nejsme na to všechno ale sami – spolupracujeme s těmi nejlepšími českými šéfkuchaři, jako jsou Štěpán Návrat, Patrik Jaroš a Marek Fichtner z pražské restaurace Červený Jelen nebo Chili Ta.

S jejich pomocí jsme vytvořili takové receptury, aby vám i doma chutnalo stejně jako venku od profíka. Ať už vaříte pro rodinu, přátele nebo jen pro sebe, stačí otevřít jednu z našich omáček nebo kari past, přidat pár surovin a máte v podstatě hotovo.

Věříme, že jídlo má moc lidi spojovat. I proto je důležité, aby vás jeho příprava bavila.

Markéta a Chillita v kuchyni

Fotogalerie