6 večeří raz dva! Recepty k narozeninovému balíčku 5+1

Rychlé, snadné a výborné večeře? S naším narozeninovým balíčkem 5+1 je máte minimálně na celý týden vyřešené. Stačí pár surovin, naše omáčky a večeře je hotová dřív, než stihnete říct mňam německy. Inspiraci na recepty ke všem k omáčkám v balíčku najdete hezky přehledně v tomto článku.

 

 

Pad Thai omáčka

  1. Jako přílohu zalijte rýžové nudle vroucí vodou a nechte je změknout.
  2. Ve woku opečte nakrájené maso nebo tofu asi 5 minut dozlatova. Přidejte rozklepnuté vejce a promíchejte, dokud se plně neuvaří. Poté přidejte nudle a zeleninu jako červenou cibuli a mrkev a krátce osmahněte.
  3. Na dvě porce vmíchejte půl Pad Thai omáčky a krátce povařte, aby se chutě spojily a omáčka lehce zredukovala. Ozdobte zelenou částí jarní cibulky, arašídy a čerstvou limetkou.

Teriyaki omáčka

  1. Jako přílohu uvařte udon nudle nebo rýži.
  2. Na rozpálené pánvi opečte tofu, kuřecí nebo krevety dozlatova po dobu asi 5 minut, přidejte zeleninu jako červenou cibuli a papriku a krátce restujte.
  3. Přidejte přílohu a Teriyaki omáčku. Promíchejte a nechte přibližně 5 minut provařit na mírném ohni. Ozdobte zelenou částí jarní cibulky a sezamovými semínky.

Rajčatová omáčka

  1. Jako přílohu si uvařte špagety ve vroucí osolené vodě.
  2. Na pánvi rozehřejte lžíci řepkového oleje a orestujte mleté hovězí maso zhruba 5 minut. Maso lze nahradit grilovanou zeleninou, jako jsou cuketa nebo lilky.
  3. Přidejte Rajčatovou omáčku, promíchejte a vařte 10 minut na mírném ohni. Nakonec vmíchejte panáka olivového oleje a celé lehce provařte. Hotové špagety posypte parmezánem a ozdobte čerstvou bazalkou.

Omáčka Na paprice

  1. Jako přílohu si uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě.
  2. Na pánvi rozehřejte lžíci řepkového oleje a orestujte kuřecí maso zhruba 7 minut. Maso lze nahradit tofu nebo žampiony.
  3. Přidejte Omáčku na paprice a přiveďte k mírnému varu. Vmíchejte smetanu ke šlehání a vařte dalších 5 minut. Hotové těstoviny ozdobte třeba nasekanou petrželkou.

Thajské červené kari

  1. Jako přílohu si uvařte rýži – ideálně v rýžovaru v poměru 1:1 s vodou.
  2. Na rozpálené pánvi opečte tofu dozlatova po dobu 5 minut. Případně upečte kachní prso v troubě na 180°C po dobu 15 minut. Orestujte krátce zeleninu jako cuketu, papriku nebo lilek.
  3. Vmíchejte Thajské červené kari a zalijte kokosovým mlékem. Povařte přibližně 15 minut na mírném plameni. Kari ozdobte čerstvou bazalkou nebo koriandrem.

Tikka Masala

  1. Jako přílohu si uvařte rýži – ideálně v rýžovaru v poměru 1:1 s vodou.
  2. Na rozpálené pánvi opečte tofu nebo kuřecí maso dozlatova po dobu asi 5 minut. Použít můžete také grilovaný indický sýr panýr.
  3. Přidejte Tikka Masala omáčku, přiveďte ji k mírnému varu a vmíchejte 200 ml smetany ke šlehání. Vařte 5 minut, aby se chutě propojily.

 

Taky už máte takový hlad? A co vyzkoušíte jako první? 😋