6 večeří raz dva! Recepty k narozeninovému balíčku 5+1
Rychlé, snadné a výborné večeře? S naším narozeninovým balíčkem 5+1 je máte minimálně na celý týden vyřešené. Stačí pár surovin, naše omáčky a večeře je hotová dřív, než stihnete říct mňam německy. Inspiraci na recepty ke všem k omáčkám v balíčku najdete hezky přehledně v tomto článku.
Pad Thai omáčka
- Jako přílohu zalijte rýžové nudle vroucí vodou a nechte je změknout.
- Ve woku opečte nakrájené maso nebo tofu asi 5 minut dozlatova. Přidejte rozklepnuté vejce a promíchejte, dokud se plně neuvaří. Poté přidejte nudle a zeleninu jako červenou cibuli a mrkev a krátce osmahněte.
- Na dvě porce vmíchejte půl Pad Thai omáčky a krátce povařte, aby se chutě spojily a omáčka lehce zredukovala. Ozdobte zelenou částí jarní cibulky, arašídy a čerstvou limetkou.
Teriyaki omáčka
- Jako přílohu uvařte udon nudle nebo rýži.
- Na rozpálené pánvi opečte tofu, kuřecí nebo krevety dozlatova po dobu asi 5 minut, přidejte zeleninu jako červenou cibuli a papriku a krátce restujte.
- Přidejte přílohu a Teriyaki omáčku. Promíchejte a nechte přibližně 5 minut provařit na mírném ohni. Ozdobte zelenou částí jarní cibulky a sezamovými semínky.
Rajčatová omáčka
- Jako přílohu si uvařte špagety ve vroucí osolené vodě.
- Na pánvi rozehřejte lžíci řepkového oleje a orestujte mleté hovězí maso zhruba 5 minut. Maso lze nahradit grilovanou zeleninou, jako jsou cuketa nebo lilky.
- Přidejte Rajčatovou omáčku, promíchejte a vařte 10 minut na mírném ohni. Nakonec vmíchejte panáka olivového oleje a celé lehce provařte. Hotové špagety posypte parmezánem a ozdobte čerstvou bazalkou.
Omáčka Na paprice
- Jako přílohu si uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě.
- Na pánvi rozehřejte lžíci řepkového oleje a orestujte kuřecí maso zhruba 7 minut. Maso lze nahradit tofu nebo žampiony.
- Přidejte Omáčku na paprice a přiveďte k mírnému varu. Vmíchejte smetanu ke šlehání a vařte dalších 5 minut. Hotové těstoviny ozdobte třeba nasekanou petrželkou.
Thajské červené kari
- Jako přílohu si uvařte rýži – ideálně v rýžovaru v poměru 1:1 s vodou.
- Na rozpálené pánvi opečte tofu dozlatova po dobu 5 minut. Případně upečte kachní prso v troubě na 180°C po dobu 15 minut. Orestujte krátce zeleninu jako cuketu, papriku nebo lilek.
- Vmíchejte Thajské červené kari a zalijte kokosovým mlékem. Povařte přibližně 15 minut na mírném plameni. Kari ozdobte čerstvou bazalkou nebo koriandrem.
Tikka Masala
- Jako přílohu si uvařte rýži – ideálně v rýžovaru v poměru 1:1 s vodou.
- Na rozpálené pánvi opečte tofu nebo kuřecí maso dozlatova po dobu asi 5 minut. Použít můžete také grilovaný indický sýr panýr.
- Přidejte Tikka Masala omáčku, přiveďte ji k mírnému varu a vmíchejte 200 ml smetany ke šlehání. Vařte 5 minut, aby se chutě propojily.
Taky už máte takový hlad? A co vyzkoušíte jako první? 😋