Tipy na super grilovačku od profíka
Na grilovačku jsme si pozvali šéfkuchaře Marka Fichtnera, který vám dá žhavé tipy na ten nejlepší burger z trhaného masa, svěží coleslaw, parádní grilovanou zeleninu a taky rybu marinovanou v kari. Mňam, pojďme grilovat!
Super burger s trhaným hovězím a coleslawem
Klasický burger už vás neba? Zkuste trhaný!
- Použijte ideálně hovězí krk nebo hovězí hrudí, kvůli vyváženému poměru tučného a libového. Než hodíte maso na gril, dopřejte mu pokojovou teplotu.
- Kus hovězího pěkně namasírujte olejem, osolte, opepřete a zprudka opečte na grilu ze všech stran. Pak ho zabalte do alobalu a potřete znovu olejem, aby zůstalo maso pěkně šťavnaté, a nechte ho hezky odpočívat zhruba pět hodin na mírném plameni.
- Opečte si rozpůlenou bulku na grilu a maso smíchejte s naší kouřovou BBQ omáčkou a Kremžskou hořčicí. Když si nejste jistí dochucením, přidejte jednoduše více BBQ omáčky. Mňam!
A co přímo do burgeru nebo k burgeru? No přece coleslaw!
- Nakrájejte si červené a bílé zelí společně s mrkví na stejně velké nudličky.
- Vše promíchejte a přidejte naši rostlinnou Majo s nádechem grilované papriky. A nešetřete s ní. Je fakt boží
- Přihoďte Kremžskou hořčici, zakápněte jablečným Octem, který dodá salátu svěžest, osolte a opepřete. Dobře to promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
A výsledek? Křupavý a osvěžující coleslaw.
Grilovaný pstruh marinovaný v zeleném kari
Jednoduchý a osvěžující recept na grilovaného pstruha s trochu netradiční marinádou.
- Pstruha omyjte a osušte papírovou utěrkou. Zvenku ho natřete Thajským zeleným kari a nechte ho odpočívat v lednici minimálně 30 minut, aby se aroma kari dobře vstřebalo.
- Grilování celé ryby může být ošemetné, ale s tímto jednoduchým trikem se vám to snadno podaří. Před položením ryby na gril potřete rošt olejem nebo rozpůlenou bramborou. To pomůže zabránit přilepení a kůže na rybě tak zůstane hezky vcelku.
- Dovnitř pstruha dejte plátky citronu a grilujte dozlatova z obou stran. Servírujte s Čimičuri omáčkou, která vás okouzlí jemnou kyselinkou z limetky a svěží chutí plnou koriandru. Mňam.
Grilovaná zelenina, jak má být
Kombinace Padrone papriček, lilku a cukety je hitem této grilovací sezóny.
- Nejdříve si na 1,5 cm plátky nakrájejte omytou cuketu s lilkem a smíchejte je s Padrone papričkami, zalijte olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Vše hezky rozložte na rozpálený gril a opečte z obou stran asi 3-5 minut. Se zeleninou na grilu jinak vůbec nehýbejte.
- Všechno dohromady krásně propojí naše Čipotlová omáčka s chutí vyuzených papriček. Mňam.
S pestrým mixem šesti našich populárních omáček si užijete opravdu nezapomenutelnou grilovačku po celou sezónu. Mňam!
Navíc v pevné kartonové tašce. Vezměte a vyražte! Sada grilovacích omáček.